Hoppa till sidans innehåll

Bengt Levin har lämnat oss

03 JAN 2020 19:49
En av Värmlands och OK Tyrs allra främsta orienterare har lämnat oss alldeles för tidigt. På nyårsdagen somnade Bengt Levin in efter en tids sjukdom. Han blev 61 år.
  • Skapad: 03 JAN 2020 19:49

Bengt hade en lång och mycket framgångsrik orienteringskarriär som sträckte sig över fyra decennier.
Bengt deltog vid flera VM och nådde som främst en silver- och en bronsmedalj i stafett. Silvermedaljen erövrade han 1981 i schweiziska Thun. Det blev också en stafettmedalj vid de påföljande VM-tävlingarna i Ungern 1983.
Bengt visade tidigt stor talang och fallenhet för orientering. 1972 vann han 42 av de 47 tävlingar som han deltog i.
Bengt fick sin orienteringsuppfostran i OK Tyr. I mitten av 1980-talet flyttade han till Örebro och tävlande för Almby IK, dåtidens uppstickare på den svenska klubbhimlen. I Örebroklubben nådde han stora stafettframgångar tillsammans med bland andra Jörgen Mårtensson och Kjell Lauri. Efter några år i Örebro återvände Bengt till Karlstad. Han engagerades då som uppskattad tränare för orienteringshögskolan som hade startat i Karlstad. Orienteringshögskolan bidrog starkt till att OK Tyr under en tioårsperiod, från slutet av 1980-talet, nådde fina framgångar på herrsidan. Bengt var högst bidragande till dessa. Han var en av de viktigaste kuggarna i OK Tyrs herrlag som vann Tiomila både 1989 och 1990. Bengts skicklighet som orienterare gjorde att man i princip kunde ställa klockan efter honom.
Ända in på 2000-talet höll Bengt hög nationell nivå. Som 43-åring var han med i det Tyrlag som blev femma på SM-stafetten för seniorer. Bengt erövrade också flera SM-medaljer, både som junior och senior.
Även om Bengt på senare år inte var tävlingsaktiv släppte han aldrig orienteringssporten. Han och hustrun Carina var flitiga stolpjägare i Friska Karlstad. Förutom hustrun Carina sörjs Bengt närmast av döttrarna Johanna, Sofia och Jessica.
Om du vill hedra Bengt minne kan du göra det genom att sätta i en slant på fonden Till Tyrares minne, bg 227-8562 eller pg 3 39 84-6. Ange avsändare och att gåvan är till minne av Bengt Levin.
Mer information om Till Tyrares minne hittar du här:
https://www.oktyr.se/Avdelningar/Styrelsen/foreningsdokument/TillTyraresminne/

Skribent: Olov Öström
Epost: This is a mailto link

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info