Hoppa till sidans innehåll

Lukas valde Tyr

08 MAR 2020 21:53
Han har varit en flitig gäst på Tyrträningarna senaste halvåret och från och med i år också tyrare. Det handlar om Lukas Katvala, Grumskillen som närmast kommer från Karlskrona SOK i Blekinge.
  • Skapad: 08 MAR 2020 21:53

Lukas har gått tre år på orienteringsgymnasiet i Olofström, men har efter studietiden vänt hem till Värmland igen. Det vägde mellan att springa för Tyr eller Kils OK. Det blev Tyr till slut.
- Jag har tränat mycket med Tyr, så det kände rätt. Ni har också varit så välkomnande, säger Lukas.
I år gör han sitt sista år som junior. Han satsar framför allt på att göra bra i från sig individuellt – men också på Tiomila.
- Jag springer gärna långa natten. De har jag gjort de senaste två åren. Det är en favoritsträcka. Jag gillar att springa i klungor och är uthållig.
Lukas har sin styrka i löpningen men tycker att orienteringstekniken har utvecklats mycket under åren vid orienteringsgymnasiet.
-  Mina tre år vid orienteringsgymnasiet är de bästa i mitt liv. Jag utvecklades mycket. Innan jag flyttade dit låg jag på 150:e plats på Sverigelistan. Nu är jag 50:e, berättar Lukas.
Flytten hem till Värmland gick just hem till Grums där Lukas är uppvuxen och där han tog ut sina första kompassriktning i OK Älgen. Lukas bor nu i egen lägenhet och jobbar som lärarvikarie i väntan på vidare studier.
För några veckor sedan var han på läger i Portugal, då faktiskt tillsammans med Kils OK. I samband med det sprang han fem tävlingar.
- Det gick bra. Jag blev som bäst sexa. Det kändes stabilt och jag fick en fin känsla inför tävlingarna fram i vår, säger Lukas Katvala.

 


Epost: This is a mailto link

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info