Covid-19/Corona uppdatering

29 MAR 2020 07:38
Till följd av skärpt lagstiftning från och med 29 mars och rekommendationer från RF och förbunden så ser vi nu över våra aktiviteter ytterligare.
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 15:50

Till följd av skärpt lagstiftning och för att följa rekommendationerna från myndigheter, SOFT och SCF så har OK Tyr beslutat införa ytterligare restriktioner i vår verksamhet. Främst innebär det att vi inte längre genomför öppna arrangemang och öppna träningar. Våra aktiviteter riktar sig från och med nu endast till våra medlemmar. De som deltar i våra aktiviteter skall dessutom följa de restriktioner och anvisningar som meddelas i inbjudan och av ledare på plats. Detta gäller både tävlingar som Allans minneslöp, motionsorienteringar och våra ordinarie träningar. Om inget annat meddelas så gäller restriktionerna fram till 15 juni.

Våra träningar kommer att fortsätta och vi uppmuntrar alla medlemmar att fortsätta träna så länge du är helt frisk och följer träningsansvarigas och myndigheternas riktlinjer. Det kan till exempel betyda att träningstillfällen delas upp i tid och plats för att minimera risk för smittspridning.  De nya riktlinjerna innebär dessutom att våra träningar och eventuella tävlingsarrangemang endast är avsedda för våra medlemmar.

Efter den senaste skärpningen är de flesta tävlingar, även distriktstävlingar nu inställda.   Det utesluter inte att vi kan anordna någon tävling i mikroformat, som del av vår klubbträning. Håll dig uppdaterad här på hemsidan och i våra Facebook-grupper.

Vi påminner extra om att våra medlemmar över 70 år och andra som tillhör någon riskgrupp bör begränsa sina sociala kontakter under en tid framöver, och att vi kan behöva beakta detta när vi t ex planerar våra föreningsmöten så att vi ger möjlighet att delta på distans.

Skribent: Mikael Take