Hoppa till sidans innehåll

Gunvor Levin

13 OKT 2018 15:54
Tyrmedlemmen Gunvor Levin "mamma Tyr" * 1930-04-01 +2018-10-06
  • Skapad: 13 OKT 2018 15:54

Gunvor kallades för mamma Tyr – hon var mån om klubbens medlemmar och hon satt alltid vid målfållan och hejade fram sina två söner Anders och Bengt. Men också övriga Tyrare hade hon mycket god koll på. Gunvors stora intresse för klubben och orienteringssporten gjorde att hon hade mycket god kunskap om i princip samtliga medlemmar i OK Tyr, men också övriga orienterare och ledare i distriktet. Hon var som en uppslagsbok i det avseendet, och en tillgång i styrelsearbetet.

Jag minns en händelse på 1970-talet, det var DM dag någonstans i Värmland (DM på den tiden bestod enbart av en dagtävling, en nattävling, en stafett samt vissa år även Långdistans DM). Tävlingen närmade sig sitt slut och sist startande Olov Öström hade medaljchans. Då tiden för Olov gick ut för att ta hem DM titeln, lämnade målpersonalen sina platser, målfållan plockades in och kvar stod måltribunen – tom. Då kom Olov i en rasande spurt in mot mål och fick trängas med folket som då inte längre hade några avspärrningar att ta hänsyn till. Den enda som uppmärksammade Olovs besvärliga situation var mamma Tyr. Snabbt var hon med och klockade Olov, så han i alla fall skulle få en ca sluttid. Och det fick han, men bara en ca tid, tiden felade på några sekunder upp eller ner. Olov korsade mållinjen (för den fanns kvar) som bronsmedaljör. Gunvor var inte glad över arrangörens agerande, och det fick de veta.

Gunvors gärning i och för OK Tyr är omfattande.

Under 22 år ansvarade hon för tävlingsstatistik. D.v.s. underlag till de interna serierna och till tävlingsmärken, med flera utmärkelser.

Under flera år åtog sig också att hantera klubbens olika lotterier, bl.a. Bingolotto, detta gjorde hon tillsammans med sin make Hans.

Med början 1988 fram till 2003 satt Gunvor med i priskommittén, för att senare ta på sig hela ansvaret själv som klubbens prisansvarig.

Men det som främst sticker ut, är att Gunvor är klubbens meste styrelsemedlem. Hon satt med i styrelsen fr.o.m. 1978 (vice sekreterare) t.o.m. 2003 (fr.o.m. 1986 som sekreterare). 

Då jag besökte Gunvor i hemmet så såg jag tydlig vad hon hade som uppdrag i OK Tyr (bland annat) hon belamrade ett helt rum med mängder av prylar som hon samlade på sig under åren att användas till klubbens tävlingar. Hon var också en fena på att tigga ihop priser. I de tidiga åren i priskommittén satt damerna i Tyr ofta uppe i gamla Tyr-stugan och tillverkade priser, till exempel egen gjorda mattor och bonader.

 Gunvor var en utomordentlig tillgång för OK Tyr.

Jonny Jonsson

Fonden Till Tyrares Minne

Du som gärna vill minnas en Tyrare, kan, om du vill, sätta in en slant på rubricerad fond. Instruktioner återfinner du här. Till Tyrares Minne

Skribent: Mikael Take
E-post: This is a mailto link

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info