Hoppa till sidans innehåll

Om Miniatyrerna


Miniatyrerna är OK Tyrs orienteringsverksamhet för de yngre barnen, ungefär 5-8 år. Fokus för Miniatyrerna är att barnen har roligt i skogen. Det är roligt att lösa problem med karta och hitta kontroller. Det är också roligt att leka lekar och lära sig mer om skogen och alla djur. Vi gör båda delarna!

varfor

När?

Miniatyrerna pågår mellan maj och september, med uppehåll för sommarlov samma veckor som skolorna. Aktiviteten är en timme per gång, på onsdagskvällar. För att planera grupper behöver vi ha in anmälan inför varje säsong och anmälan öppnar i mars, runt vecka 12, här på hemsidan.

Var?

Vår normala samlingsplats är till vid Tyrstugan som ligger norr om Färjestads Travbana. Du tar höger efter djursjukhuset om du kommer från stan.

Vid enstaka tillfällen är samlingarna på helt andra platser i Karlstadområdet. Aktuell information finns i Ungdomskalendern.

Hur?

Barnen delas in i olika grupper, huvudsakligen baserat på ålder. Även antal anmälda barn och ledare kan påverka gruppindelningen.

Varje vecka samlas gruppen på sin samlingsplats. Barnen är klädda efter aktuell väderlek och vi är utomhus – mest i skogen. Varje gång är det någon övning där barnen får prova på orientering, men vi varvar också med mycket lek och annan rörelse.

Miniatyrerna bygger mycket på föräldrars medverkan. För de äldre Miniatyrerna kan det räcka med att finnas i närheten men för de mindre barnen sker aktiviteten i princip tillsammans med förälder eller annan medföljande vuxen.

Ledare

Grupperna leds av ledare som oftast också är föräldrar till barn i gruppen. Markera i anmälan av barnet om någon förälder har möjlighet att vara ledare. Att vara ledare är kul och kräver inga förkunskaper!

Inför varje säsong av Miniatyrerna samlar vi de som anmält intresse som ledare för en ledarträff. Det är alltid flera ledare i varje grupp med olika erfarenhet och kunskap. Det finns mycket du kan bidra med som ledare även om du aldrig orienterat, allt ifrån att leda en uppvärmningslek till att hålla koll på närvaro.

Avgift

Medlemsavgift i OK Tyr, för närvarande 300kr/år för barn, inga andra avgifter tas ut.

Information om medlemskap hittar du här

Medlemsansökan hittar du här

Frågor?

Maila oss på This is a mailto link om det är något du undrar över.

Välkomna till OK Tyr och Miniatyrerna!

omoss

Uppdaterad: 22 MAR 2021 18:21
E-post: This is a mailto link

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info