Hoppa till sidans innehåll

Onsdagsträningar


Onsdagsträningar

Vi fortsätter med onsdagsträningar under oktober men utan bestämda ledare. Vi som vill cykla kommer till KMTI kl. 18:00 på onsdagar och delar in oss i gupper på plats. Glöm inte lampa!

Dag: Onsdagar

Tid: 18:00-20:00 (ca)

Plats: KMTI (men se FB för eventuellt alternativ samlingsplats)

För vem: Medlemmar i OK Tyr

Upplägg: Stig & distanscykling i minst tre olika grupper

Se FB "OK Tyr Cykel" för upplägg på pass samt ledare några dagar innan onsdag. 

  • Veckans ledare annonserar ut tänkt pass i FB-gruppen "OK Tyr Cykel" någon dag innan onsdag.
  • Det blir stig och grusvägscykling i huvuddel på I2 området samt Sörmon med omnejder under 1,5 - 2 timmar.
  • Onsdagsträningarna riktar sig till dig, ungdom och vuxen som vill cykla i skogen tillsammans med andra, få tips på nya stigar och bli en bättre MTB-cyklist. Åldersgräns ca 11 år (bra om förälder är med barnen). 
  • Grupperna leds av ideella ledare från OK Tyr och målet 2019 är att ha tre grupper varje onsdag.
  • Observera att vi inte alltid kan garantera ledare till alla grupper på onsdagarna då detta sköts helt ideelt och vi kan ha brist på ledare. Oftast hittar man då några på plats att cykla med!
  • Är du osäker på vilken grupp du ska välja fråga ledare eller välj lättare grupp och byt nästa gång!
  • Utformningen av passen kan se lite olika ut då varje ledare lägger upp det individuellt och ibland kan behöva anpassas efter deltagare.
  • Under 2019 kommer vi vissa onsdagar att köra Tema-Pass "Nybörjarträning" "Teknikträning" "Tjejträning" Nybörjare Ungdom" "Finstig på I2" "Stockfallets bästa" "Cykelvasan-style" osv! Men se nedan för ungefärlig beskrivning av de vanliga grupperna!

För att delta i onsdagsträningarna ska du vara medlem i OK Tyr, men det går självklart att komma och provcykla med oss en gång innan du betalar in medlemskap!

Lugn Grupp:

Lite lugnare tempo, vi väntar in varandra efter stigpartierna. Lite mer lättcyklade fina, flowiga stigar, ca 15-30 km. 1,5-2 timmar. Oftast ut på Sörmon. Här passar bra att följa med som nybörjare! Gruppen leds av Björn Kindemyr med hjälpledare. (Det är ledare som utformar passet, se FB-gruppen "OK Tyr Cykel" ett par dagar innan för aktuell info om passet).

Långloppsgruppen/"Anki-gruppen":

Högre tempo, inte så mycket stopp efter vägen. I2-skogen och ofta Hertsöga och Sörmon, ca 20-50 km, ca 1,5-2 timmar. Blandat grusväg, stig och mer teknisk stig. Du bör ha vana av att cykla i skogen och ha god kondition. Gruppen leds av Anki Berggren, Matias Jonson, Fredrik Carlen, Anna-Carin Widmark. (Det är ledare som utformar passet, se FB-gruppen "OK Tyr Cykel" ett par dagar innan för aktuell info om passet).

Stig-Grupp:

"Lagom tempo" inte så mycket stopp men vi väntar in efter stigpartierna. Vi håller oss oftast i I2-skogen, mycket stig och ofta lite mer teknisk sådan. Ca 10-20 km, 1,5-2 timmar. Vana av mer teknisk stigcykling är nästan en förutsättning för att hänga med. Gruppen leds av Lisa Hällsten, Eva-Lisa Andersson, Bosse Persson, Henrik Eldh, Martin Nytomt. (Det är ledare som utformar passet, se FB-gruppen "OK Tyr Cykel" ett par dagar innan för aktuell info om passet).

Frågor om grupper, vill du veta mer eller kanske hjälpa till med att vara ledare på onsdagar? Maila This is a mailto link 

 

 

 

Uppdaterad: 18 AUG 2018 08:43 Skribent: Lisa Hällsten

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 Certifierad Trygg föreing 2023-2025

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info