Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Säsongsstart 2018


Nyhetsbrev 2018–03 OK Tyr Barn & Ungdomsträning MTB

Säsongsstart & Sommaravslutning

Vårsäsongen startar den 9/4 kl. 17:50 på Norra Fältet för alla grupper! OM vi fortfarande har snö och is, se Facebook-gruppen för info! (Träningen kan utgå då helt eller utgå för de yngre barnen, dubbdäck kan behövas osv)!

Den 30/4 Valborgsmässoafton är det ingen träning!

Sommaravslutning 18/6

Informationskanaler

Följ vår sida ”OK Tyr Cykel Barn & Ungdom” för info, det är vår främsta informationskälla!

På FB-sidan ”OK Tyr Cykel” läggs mycket information ut som gäller föreningen.

Hemsidan uppdateras löpande men se FB i första hand!

Nyhetsbrev skickas ut några gånger/år.

Grupper 2018

Vi har justerat lite i grupperna och delat Lila grupp så nu har vi totalt sex grupper. Några nya barn har fått plats, i Grön, Orange och Svart grupp, de andra grupperna var fulla från start. Gruppindelningen finns på slutet här i nyhetsbrevet.

Ledare 2018

Huvudledare är understruken, hjälpledare inom parantes.

Grön Grupp: Henrik Westberg, Patrik Kempainen, Joakim Berglind, Emma Balderud (Annika Appelqvist)

Blå Grupp: Elin Eldh 070–6293776 Pär Hedberg, Maria Rentzhog (Eva-Lisa Andersson)

Lila Grupp: Martin Nytomt 070–2486392 Bosse Persson, Erik Nordström

Orange Grupp: Lisa Hällsten 0704–961024 Hampus Eckerlid, Erik Nordström, Veronica Nevrell, (Johnny Kristiansson)

Röd grupp: Daniel Hällsten 073–8133124 Henrik Eldh, Jonas Berg

Svart Grupp: Stefan Sohl 072–5328402 Anders Alsbjer

Alla ledarinsatser är ideella och vi behöver ständigt bli fler engagerade! Vill du hjälpa till som hjälpledare, ansvara för en egen grupp, planera avslutning eller stötta vår verksamhet på annat sätt hör gärna av dig!  All hjälp är välkommen!

Samlingsplatser

Vi är många och tar stor plats på parkeringar och i skog, barnen orkar inte cykla alltför långa transportsträckor. För att kunna använda flera ”arenor”/stigslingor behöver vi använda olika samlingsplatser! För samlingsplatser se speciellt schema! Meddelas också i FB-gruppen varje söndag innan träning.

Grön/Blå, Lila/Orange, Röd/Svart har alltid samma samlingsplatser samma gånger, för att kunna hjälpas åt och samarbeta. Vid ledarbrist kan grupperna slås ihop tillfälligt. Vi förstår att det kan vara svårt att lämna barn på flera ställen men försök att hjälpas åt! Årets samlingsplatser kommer att vara:

Norra Fältet, Våxnäs IP, Råtorps IP, Tuggelite.

 

Medlemsavgift 2018 och försäkring

Som ny går det bra att vara med och testa en gång innan man bestämmer sig för att fortsätta. Sen ska man vara medlem. För info hur man blir medlem se: https://www.oktyr.se/klubbinfoomedlemsansokan/BliMedlem/

Medlemsavgift är:

200 kr Barn/Ungdom

400 kr Vuxen

800 kr Familj

Alla barn under 16 år som är medlemmar i föreningen har en grundförsäkring via Folksam/Svenska Cykelförbundet. Den gäller under träning och tävling samt till och från dessa.

Föräldraansvar, ledaransvar och säkerhet

Föräldrar ansvarar för och kontrollerar barnets cykel inför varje träning. Viktigt med fungerande bromsar som tar bra och att hjul som sitter fast.

Föräldrar ansvarar för att barnen har en godkänd CE-märkt, väl sittande hjälm. Den ska sitta så pass hårt att den inte kan ramla av, hamna snett eller skjutas bakåt och lämna pannan fri. Remmarna ska vara så hårt åtdragna att man kan sätta in två fingrar mellan hakan och hakremmen. Ledare gör visuell kontroll vid träningen att hjälmen sitter bra.

Vi förflyttar oss mellan arenor på ett led med ledare först och sist, samt om möjligt i mitten. Föräldrar i egen grupp efteråt. Vi tränar på att hålla avstånd och att göra tecken.

Föräldrar ansvarar för att uppdatera ledare om de byter telefonnummer (viktigt att vi har aktuella kontaktuppgifter till föräldrar).

Ledare ansvarar för att undervisa barnen i sampel med andra i skogen (löpare, hundägare mm)

Cykelstöd, bygellås, skärmar rekommenderas ej på cykeln under träning.  Fotbroms är inte tillåtet.

Glasögon rekommenderas under träningarna för att skydda ögonen.

Alla grupper har med första förband, mobiltelefon samt kontaktlista till föräldrar.

Om du som förälder behöver cykla med i ditt barns grupp är du varmt välkommen. Vill och kan barnet cykla själv går det utmärkt, speciellt i de äldre grupperna. Ibland behöver vi hjälp av er föräldrar vid övningar osv!

Värmlandsserien MTB

Värmlandsserien är tävlingar arrangerade av cykelklubbarna i Värmland. Klasser finns från 6 år och uppåt och det finns även motionsklass för vuxna om man vill prova på! Detta är ett utmärkt tillfälle att prova på tävling! Inbjudan skickas ut ca en vecka innan start och anmälan görs på VCF:s (Värmlands Cykelförbund) hemsida. (Fler datum kan tillkomma). Deltävlingar:

10/5 OK Tyr, Tuggelite

22/5 Karlskogacyklisterna

4/6 CK Filip, Filipstad

19/8 Skruvstad CK

26/8 Kristinehamn CK

Flera av oss ledare med barn deltar i Värmlandsserien, prata gärna med oss om barnen vill testa! Det vore kul om vi får med oss ett gäng Barn & Ungdom till deltävlingarna. Startavgift är gratis för alla medlemmar i OK Tyr vid föranmälan.

 

Karlstad XC

Karlstad XC 8/9 - Datum att boka in i kalendern! Vårt eget långlopp.

I år kommer vi köra ett ungdomslopp i samband med tävlingen. Karlstad XC/Team Sportia Ungdomslopp. Lämpligt från ca 7 år och uppåt. Kör ihop med förälder eller kompisar! Sträckan kommer vara en loop på tävlingsbanan, ca 15–20 km. Vi hinner träna på banan efter sommaruppehållet. Alla barn på våra ungdomsträningar får subventionerad start, kostnad ca 100 kr!

Vi har inga krav på någon försäljning, kioskpass eller dyligt under säsongen. Däremot behöver ett stort antal föräldrar hjälpa till några timmar denna dag. Det behövs flaggvakter, medaljutdelare, vätskestation, sekretariat, sjukvårdare mm. Så boka in detta datum i kalendern så kommer mer information senare under säsongen!

 

Onsdagscykling Ungdomsgrupp

Vi kommer ha en grupp som är lämplig för ungdomar att cykla i på onsdagar. Det blir stigcykling och lite längre distans än på måndagsträningarna. Men alla som är lite MTB-vana och har ork kan följa med, från ca 11 år och uppåt. Cykla gärna med ditt barn i denna grupp, till för både barn och vuxna!

Tisdagsintervaller

På tisdagar kör vi intervallträning på varvbana, kl. 18:00. Olika samlingsplatser, se Facebook-gruppen ”OK Tyr Cykel” för information. Evenemang läggs upp inför varje vecka med info om samlingsplats. Lämpligt från Röd Grupp och uppåt och prata gärna med oss ledare om ni är intresserade av att vara med!

Klubbkläder

Trimtex-Shopen för klubbkläder/Cykelkläder har öppet två ggr/år, i januari och i maj. Det går tyvärr inte att beställa kläder andra tider på året. Vi har några cykeltröjor på lager i storlek 140–160 som går att köpa för 329 kr. (Prata med Lisa 0704–961024)

 

 

Uppdaterad: 16 MAR 2018 12:19 Skribent: Lisa Hällsten
E-post: Adressen Gömd

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 Certifierad Trygg föreing 2023-2025

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info