Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Höst/Vinter 2018


Nyhetsbrev Höst/Vinter 2018 OK Tyr Barn & Ungdomsträning MTB

Säsongsstart Våren 2019

Vårsäsongen startar i början av april, nyhetsbrev med datum kommer att skickas ut i god tid innan uppstart.

Åter-anmälan

Vi vill ha in en åter-anmälan på alla barn och ungdomar som vill fortsätta våren 2019, mellan 1/1-10/2 2019. Maila This is a mailto link (Maila barnets namn, tidigare grupp och telefonnummer till förälder).

Detta är för att vi ska kunna planera grupperna, eventuellt erbjuda nya barn plats och se över ledartillgång. Vi har lång kö så vi är tacksamma om ni meddelar om era barn vill sluta!

Informationskanaler

Följ vår sida på Facebook ”OK Tyr Cykel Barn & Ungdom” för info, det är vår främsta informationskälla!

På Facebook-sidan ”OK Tyr Cykel” läggs mycket information ut som gäller föreningen. Här läggs även info om Tisdagsintervaller, Onsdagscykling, Söndagsträning MTB och tävlingar som ofta barn och ungdom kan hänga med på.

Hemsidan uppdateras löpande men se Facebook i första hand för aktuell information.

Varje grupp har sitt eget sätt att informera föräldrar inför träning och annan viktig information. Mail eller Messenger t.ex.

Nyhetsbrev skickas ut några gånger/år och inför vår & höstsäsong.

Ledare 2019

I dagsläget saknas ansvarig ledare för Grön Grupp och Lila Grupp behöver förstärkas med ansvariga ledare. Vi vet ju att det finns flera föräldrar i både Grön & Lila Grupp som är delaktiga och engagerade och gör ett jättebra jobb redan, det är inte mycket mer jobb än ni redan gör! Allt ledarengagemang är ideellt och för att kunna fortsätta driva Grön Grupp behövs ansvariga ledare, här behöver vi alltså föräldrar som kan gå in och ta ledaransvar. Det bästa är ju om man kan vara 2-4 stycken föräldrar som tar hand om detta tillsammans. Det viktigaste är inte att vara en jätteduktig MTB-cyklist utan att se till att barnen har roligt och rör sig ute i skogen samt får lite grunder till MTB-cykling, att hitta lite i I2-skogen är en stor fördel. Så för att kunna fortsätta ha en Grön Grupp behövs ledare, kan du tänka dig detta kontakta Lisa Hällsten 0704-96 10 24 This is a mailto link

Beslut om Grön Grupp kan drivas vidare tas efter åter-anmälan 10/2 2019, eller om vi har ansvarig ledare innan det!

Lila Grupp behöver ett par stycken föräldrar som är ansvariga och hjälper Martin Nytomt med planering och kan vara ledare när Martin inte har möjlighet att vara med.

Vad innebär ledaruppdraget

Att vara ledare för en barngrupp i OK Tyr Cykel innebär:

  • Att du deltar på ledarmöten (ca 3 stycken/år)
  • Planerar träningarna för din grupp tillsammans med övriga ledare i gruppen
  • Skickar mail/Messenger till föräldrar med information om samlingsplats mm
  • Registrerar barn efter träningarna för LOK-stöd

Vad hjälper OK Tyr till med:

  • Erbjuder ledarutbildning via SISU och SCF (Svenska Cykelförbundet)
  • Vi andra ledare erbjuder guidning i I2-skogen och delar med oss av övningar och lekar.
  • Inköp av eventuellt material (koner, bollar mm)
  • OK Tyr-cykelväst, märkt med ”Ledare”
  • Ledare får 20 % rabatt hos Team Sportia Karlstad på alla cykeltillbehör (gäller ord. pris och ej beställningsvaror). Fri justering av sin cykel med hög prioritering för snabb åtgärd.
  • Du blir en del av ett härligt ledargäng med massa idéer och drivJ

Planera träningar: Bestämma vart gruppen skall cykla, på vilken arena eller vilken ungefärlig runda. Planera någon lek och/eller teknikövning och ta med eventuellt material (koner, bollar, ärtpåsar, balansbräda mm mm ). Det behöver inte vara så uppstyrt men en liten plan för kvällens träning är bra att ha. Material har vi och tar med till träningarna, vill du ha något speciellt material inköpt så fixar vi det!

Kommunicera med föräldrar: Vi har löst detta lite olika i grupperna, antingen skickas mail varje söndag inför träning eller Messenger till föräldrarna. Men det är bra att nå ut med information som samlingsplats, om man behöver hjälp av föräldrar, ungefär vad man ska göra, påminna om vattenflaska/varma kläder, påminna om anmälan till Värmlandsserie/Träningsläger mm. Det går ju att kopiera information från andra gruppers mail och justera så det passar sin egen grupp så detta är lätt fixat.

Utbildning: Vill man bli ledare så erbjuder vi kurser och utbildning via SISU och SCF (Svenska Cykelförbundet) när de går. Det är inget måste att ha gått ledarutbildning innan man blir ledare men bra att göra det någon gång när man blivit ledare.

Alla ledarinsatser är ideella och vi behöver ständigt bli fler engagerade! Vill du hjälpa till som ledare, ansvara för en egen grupp, planera avslutning eller stötta vår verksamhet på annat sätt hör gärna av dig!  All hjälp är välkommen!

Klubbkläder

Trimtex-Shopen för klubbkläder/Cykelkläder har öppet två ggr/år, i december och i maj. Det går tyvärr inte att beställa kläder andra tider på året. Information kommer på hemsida och på Facebook när shopen öppnar igen!

Träning under höst & vintersäsong

Ledarledd Onsdagscykling: avslutas 31/10 och startar upp i april igen.

Söndagsträning MTB: håller på så länge det inte är snö men observera att det kan ställas in vid misärväder. Vi kör varvbana ca 45-60 minuter sedan kör vi ca 30 min lekbetonad teknikträning, där alla kan vara med. Vi är nästan alltid vid Tyrstugan men den 4/11 är vi på annan plats pga. orienteringstävling. Denna träning passar från ca Orange Grupp och uppåt, alla kan vara med men yngre barn behöver ha medföljande förälder då vi ledare också tränar första timmen.

Vi har kört massa kul träning förutom varvbana, teknikbana, hoppträning, parallellslalom och ”cykelfotboll” bland annat!

Karlstadkåsan 2018: Träningstävling den 10/11 kl. 12:00 KMTI-berget och I2-skogen. Vi samlas vid Gula garaget, Kolvgatan 5. Enduroliknande upplägg med ett antal specialsträckor som körs på tid, mellan specialsträckorna är det transportcykling i valfri fart. Hela varvet inklusive transportsträcka är 10 km. Man kan välja att köra upp till tre varv, men ett varv kanske är att rekommendera för barn/ungdom. Här kan alla vara med från Orange Grupp och uppåt (det är inte svårare tekniskt än det vi kört på träning). Lisa Hällsten kommer att vara med och cykla tillsammans med de barn som vill. Passar utmärkt för flera av er föräldrar också. 

Kostnad Barn/Ungdom 50 kr.

Har ni funderingar hör av er till Lisa!

För mer information se eb´venemanget på Facebook, Karlstadkåsan 2018!

 

 

 

Vi ses till våren, ha en fin vinter önskar alla ledare!

 

 

 

 

Uppdaterad: 30 OKT 2018 10:36 Skribent: Lisa Hällsten
E-post: Adressen Gömd

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 Certifierad Trygg föreing 2023-2025

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info