Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Höstssäsongen 2018


Nyhetsbrev 2018–07 OK Tyr Barn & Ungdomsträning MTB

Säsongsstart

Höstsäsongen startar den 13/8 kl. 17:50 på Norra Fältet för alla grupper!

Ingen träning måndag den 24/9 (flertalet barn och ledare har varit i Trysil under helgen).

Avslutning den 1/10 mer information om det kommer närmare avslutningen!

 

Informationskanaler

 • Följ vår sida på FaceBook ”OK Tyr Cykel Barn & Ungdom” för info, det är vår främsta informationskälla!
 • På FB-sidan ”OK Tyr Cykel” läggs mycket information ut som gäller föreningen. Här läggs även info om Tisdagsintervaller, Onsdagscykling och tävlingar som ofta barn och ungdom kan hänga med på.
 • Hemsidan uppdateras löpande men se FB i första hand för aktuell information.
 • Varje grupp har sitt eget sätt att informera föräldrar inför träning och med annan viktig information. Mail eller Messenger tex.
 • Nyhetsbrev skickas ut några gånger/år.

 

Grupper 2018

Vi fortsätter med samma grupper som under våren, det finns totalt sex grupper. Grön, Blå, Lila, Orange, Röd & Svart Grupp. Några nya barn har fått plats till höstsäsongen. Vid ledarbrist kan grupperna slås ihop tillfälligt.

Ledare 2018

Huvudledare är understruken, hjälpledare inom parantes.

Grön Grupp: Henrik Westberg, Patrik Kempainen, Joakim Berglind, Emma Balderud (Annika Appelqvist, Kalle Alexandersson).

Blå Grupp: Elin Eldh 070–6293776 Pär Hedberg, Maria Rentzhog, Eva-Lisa Andersson

Lila Grupp: Martin Nytomt 070–2486392 Bosse Persson, Erik Nordström, Christian Kroon, Dan Brander

Orange Grupp: Lisa Hällsten 0704–961024 Erik Nordström,  Bosse Persson, Veronica Nevrell

Röd grupp: Daniel Hällsten 073–8133124 Henrik Eldh, Jonas Berg

Svart Grupp: Stefan Sohl 070-3002709 Anders Alsbjer

Alla ledarinsatser är ideella och vi behöver ständigt bli fler engagerade! Vill du hjälpa till som hjälpledare, ansvara för en egen grupp, planera avslutning eller stötta vår verksamhet på annat sätt hör gärna av dig!  All hjälp är välkommen!

 

Samlingsplatser

Vi är många och tar stor plats på parkeringar och i skog, barnen orkar inte cykla alltför långa transportsträckor. För att kunna använda flera ”arenor”/stigslingor behöver vi använda olika samlingsplatser! Dessa meddelas på FB dagen innan träning, i mail/Messenger från huvudledare. Meddelas också i FB-gruppen varje söndag innan träning.

Vi förstår att det kan vara svårt att lämna barn på flera ställen men försök att hjälpas åt! Årets samlingsplatser kommer att vara:

Norra Fältet, Våxnäs IP, Råtorps IP, Bryngfjorden (eventuellt annan plats men detta kommer vara samlingsplatser för de allra flesta gånger).

 

Medlemsavgift 2018 och försäkring

Som ny går det bra att vara med och testa en gång innan man bestämmer sig för att fortsätta. Sen ska man vara medlem. För info hur man blir medlem se: https://www.oktyr.se/klubbinfoomedlemsansokan/BliMedlem/

Medlemsavgift är:

200 kr Barn/Ungdom

400 kr Vuxen

800 kr Familj

Alla barn under 16 år som är medlemmar i föreningen har en grundförsäkring via Folksam/Svenska Cykelförbundet. Den gäller under träning och tävling samt till och från dessa.

 

Föräldraansvar, ledaransvar och säkerhet

 • Föräldrar ansvarar för och kontrollerar barnets cykel inför varje träning. Viktigt med fungerande bromsar som tar bra och att hjul som sitter fast.
 • Föräldrar ansvarar för att barnen har en godkänd CE-märkt, väl sittande hjälm. Den ska sitta så pass hårt att den inte kan ramla av, hamna snett eller skjutas bakåt och lämna pannan fri. Remmarna ska vara så hårt åtdragna att man kan sätta in två fingrar mellan hakan och hakremmen. Ledare gör visuell kontroll vid träningen att hjälmen sitter bra.
 • Det är bra om barnen har handskar och glasögon, det skyddar vid eventuell omkull-körning. Glasögon rekommenderas under träningarna för att skydda ögonen.
 • Föräldrar ansvarar för att uppdatera ledare om de byter telefonnummer (viktigt att vi har aktuella kontaktuppgifter till föräldrar).
 • Cykelstöd, bygellås, skärmar rekommenderas ej på cykeln under träning.  Fotbroms är inte tillåtet.

 

 • Vi förflyttar oss mellan arenor på ett led med ledare först och sist, samt om möjligt i mitten. Föräldrar i egen grupp efteråt. Vi tränar på att hålla avstånd och att göra tecken.
 • Ledare ansvarar för att undervisa barnen i sampel med andra i skogen (löpare, hundägare mm)
 • Alla grupper har med första förband, mobiltelefon samt kontaktlista till föräldrar.

Om du som förälder behöver cykla med i ditt barns grupp är du varmt välkommen. Vill och kan barnet cykla själv går det utmärkt, speciellt i de äldre grupperna. Ibland behöver vi hjälp av er föräldrar vid övningar osv!

Värmlandsserien MTB

(Bild från Värmlandsserien Filipstad när vi hade rekordstort deltagande av barn och ungdom).

Värmlandsserien är tävlingar arrangerade av cykelklubbarna i Värmland. Klasser finns från 6 år och uppåt och det finns även motionsklass för vuxna om man vill prova på! Detta är ett utmärkt tillfälle att prova på tävling! Inbjudan skickas ut ca en vecka innan start och anmälan görs på VCF:s (Värmlands Cykelförbund) hemsida. Det är några deltävlingar kvar i höst:

19/8 Skruvstad CK

26/8 Kristinehamn CK

Flera av oss ledare med barn deltar i Värmlandsserien, prata gärna med oss om barnen vill testa! Det vore kul om vi får med oss ett gäng Barn & Ungdom till deltävlingarna. Startavgift är gratis för alla medlemmar i OK Tyr vid föranmälan.

Det blev väldigt lyckat när vi satsade på att komma iväg så många som möjligt till Filipstads deltävling på Kalhyttan!

Andra närliggande tävlingar

Skövde Billingeracet, VGC (Västgötacupen) 25/8

Hit åker några av oss och vill man prova tävling liknande Värmlandsserien, men lite mer utmanande bana passar detta utmärkt. Finns klass för Ungdom Sport som är lite ”Prova på Tävling”. Ungdomsledare från OK Tyr kommer att finnas på plats här (Stefan Sohl, Lisa Hällsten bla)!

Karlstad XC

Karlstad XC 8/9 - Datum att boka in i kalendern! Vårt eget långlopp som i år har start och målområde på Skutberget.

Nyhet för i år är ett barn och ungdomslopp i samband med tävlingen. Karlstad XC/Team Sportia Ungdomslopp. Lämpligt från ca 7 år och uppåt. Kör ihop med förälder eller kompisar! Sträckan är en del av tävlingsbanan, 10 km. Vi cyklade igenom banan på sommaravslutningen med Lila-Svart Grupp. Kostanden är 150 kr/barn och vill man delta hela familjen är kostnaden 400 kr för max fyra deltagare.

Det kommer även att finnas teknikbana i start- och målområdet!

https://karlstadxc.se/

Vi har inga krav på någon annan försäljning, kioskpass eller dylikt under säsongen. Däremot behöver ett stort antal föräldrar hjälpa till några timmar denna dag. Det behövs tex:

 • Flaggvakter
 • Medaljutdelare
 • Vätskestation
 • Sekretariat
 • Sjukvårdare mm.
 • Föråkare/Efteråkare barnlopp

Så boka in detta datum i kalendern så kommer mer information senare under augusti. Ni kommer bli tilldelade uppgifter och tid när ni behöver vara på plats denna dag! Har man inte möjlighet får man byta med annan förälder!

 

Onsdagscykling Ungdomsgrupp

Vi försöker ha en grupp som är lämplig för ungdomar att cykla i på onsdagar. Det blir stigcykling och lite längre distans än på måndagsträningarna. Men alla som är lite MTB-vana och har ork kan följa med, från ca 11 år och uppåt. Cykla gärna med ditt barn i denna grupp, till för både barn och vuxna!

OBS! Kolla FB för information när denna grupp kör, det är inte alla onsdagar vi har ledare till det! Vill man ändå cykla en gång till/vecka är Tisdagsintervallerna bra att hänga på!

Tisdagsintervaller

På tisdagar kör vi intervallträning på varvbana, kl. 18:00. Olika samlingsplatser, se FB-gruppen ”OK Tyr Cykel” för information. Evenemang läggs upp inför varje vecka med info om samlingsplats. Lämpligt från Röd Grupp och uppåt och prata gärna med oss ledare om ni är intresserade av att vara med!

 

Höstläger Trysil

Helgen den 21-23/9 har vi höstläger i Trysil och hoppas på en kanonhelg likt förra året. I nuläget är lägret fullbokat, 112 stycken platser (Barn, Ungdom, Föräldrar, Ledare), är ni intresserade hör av er för att stå på kölista då det brukar bli avhopp pga. sjukdom mm.

 

Klubbkläder

Trimtex-Shopen för klubbkläder/Cykelkläder har öppet två ggr/år, i januari och i maj. Det går tyvärr inte att beställa kläder andra tider på året. Vi har haft några cykeltröjor på lager men det finns bara en tröja i storlek 150 kvar. (Prata med Lisa 0704–961024)

 

Välkomna till höstsäsongen önskar alla ledare!

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 31 JUL 2018 11:11 Skribent: Lisa Hällsten
E-post: Adressen Gömd

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 Certifierad Trygg föreing 2023-2025

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info