Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Sommar 2017


Hej & Välkomna till Höstsäsongen!

Höstsäsongen startar måndag 7/8 kl. 17:50 på Norra Fältet för alla grupper.

Måndagen den 21/8 kommer Daniel och Anders från Team Sportias verkstad ut till träningen och ger servicetips, visar hur man tvättar och underhåller barnens cyklar samt svarar på frågor! Vid detta tillfälle samlas alla grupper på Norra Fältet!

Måndagen 25/9 är avslutning & sista träningstillfället för året. Alla grupper samlas då på Norra Fältet.

Samlingsplatser

Vi kommer fortsätta utgå från tre olika ställen under hösten också och alla grupper kommer inte att starta från samma punkt varje gång. Anledningen till detta är att det blir många bilar, barn och cyklar på avlämningsplatsen.  Samt att vi nu är så många att vi behöver större och fler områden att cykla på. Vi kan inte alltid utgå från Na fältet med alla då det blir enformigt för de mindre grupperna som inte orkar/hinner transportera sig till olika träningsområden. Nittio barn kan heller inte cykla för nära varandra i samma område utan vi måste sprida ut grupperna då vi också har allmänheten i skog och stigar att samspela med.

Vi kommer samlas vid dessa ställen:

  • Norra Fältet
  • Våxnäs IP (Norra entrén till friidrottshallen vid grusvägen upp mot skogen)
  • Råtorps IP (Fotbollsplanen vid järnvägsövergången vid Dyevägen)

 

Samlingsplats för nästa tillfälle meddelas av ledare på träningen, via FB-gruppen ”OK Tyr Cykel Barn & Ungdom” samt i bifogat schema (obs att det är preliminärt, ändringar kan förekomma).

I bifogat schema ser ni vart de olika grupperna cyklar de olika datumen. Arenan är ledarnas ”arbetsnamn” på det skogsparti där vi cyklar. Varje träning är uppdelad i pass 1 och 2 vilket innebär att man växlar mellan 2 olika närliggande Arenor på en träning.

Det är relativt korta avstånd mellan samlingspunkterna och har man syskon i olika grupper så hinner man lämna på ett ställe och åka vidare till nästa på 10 minuter. Det utgår alltid minst en grupp från Norra Fältet (har man missat sin samlingsplats finns ledare som vet vart övriga grupper är eller man hänger på den grupp som är på Norra Fältet). Har man svårt att hinna lämna på två platser (syskon mm) kan barnen tillfälligt cykla i syskonets grupp, men då i den lättare gruppen och inte tvärtom. Meddela ledare! 

Gruppindelning

En stor utmaning har varit att fördela 90 barn på 5 grupper så att nivån i respektive grupp blir så jämn som möjligt. Det är viktigt att inget barn tycker det känns för svårt och otäckt eller att det är för enkelt och tråkigt. Det ska inte behövas då vi har flera olika grupper. Givetvis har vi inte lyckats till 100 % med detta, en del barn har växt, en del har fått större/andra cyklar och en del kanske har cyklat massor i sommar! En del justeringar har gjorts i grupperna, se bifogad gruppindelning! Vid eventuella gruppbyten i fortsättningen tar vi ledare upp det med er föräldrar först!

Lila Grupp är stor men delas in i två mindre grupper varje träningstillfälle, här är vi också många ledare.

Kontaktpersoner

Grön Grupp: Elin Eldh 0706-29 37 76 This is a mailto link Eva-Lisa Andersson 072-737 71 71

Blå Grupp: Erik Nordström 070-694 02 91; David Eldh

Lila Grupp: Lisa Hällsten 0704-96 10 24 This is a mailto link Martin Nytomt

Röd Grupp: Daniel Hällsten 073-813 31 24 This is a mailto link Henrik Eldh 070-629 64 55

Svart Grupp: Stefan Sohl 070-3002709 This is a mailto link

Tisdags-intervaller

Varje tisdag kl. 18 kör vi intervaller på varvbana, olika samlingsplatser så håll utkik i stora FB-gruppen ”OK Tyr Cykel”. Här kan barn från Lila Grupp och uppåt vara med, under förutsättning att cyklande förälder är med och ansvarar för sitt barn. Det är ofta några barn med och vi kör kortare/enklare varvbana med färre varv för dom. Går att anpassa från gång till gång beroende på vart vi är. Detta är bra tävlingsförberedande träning, då man får träna starter och fart.

Informationskanaler

Vår främsta informationskanal är Facebook och sidan ”OK Tyr Cykel Barn & Ungdom”, det finns även en Facebook-sida ”OK Tyr Cykel” där mycket information om spontana träningspass, intervaller, onsdagscykling, familjecykling mm läggs ut. För köp och sälj finns ”OK Tyr Köp och Sälj”. En hel del information läggs också på hemsidan www.oktyr.se/Avdelningar/Cykel/barnungdomstraningmtb men den uppdateras inte lika ofta. Vi skickar regelbundet ut informationsmail om Barn & Ungdomsträningarna på mail.

Värmlandsserien MTB/Andra tävlingar

Det vore kul om vi får med oss ett gäng Barn & Ungdom till Deltävling 5 i Värmlands-serien, Skruvstad IK står som arrangörer tisdag den 8/8 och tävlingen går i Grums. Varför inte testa motionsklass som förälder också?!

Värmlandsserien är tävlingar arrangerade av cykelklubbarna i Värmland. Klasser finns från 6 år och uppåt och det finns även motionsklass för vuxna om man vill prova på! Vill man prova att tävla är detta ett utmärkt tillfälle! Inbjudan skickas ut ca en vecka innan start och anmälan görs på VCF:s (Värmlands Cykelförbund) hemsida. Flera av oss ledare med barn deltar i Värmlandsserien, prata gärna med oss om barnen vill testa! Vi har nu kommit till deltävling 5 och den körs dagen efter höstuppstarten, passa på att testa en rolig tävlingsform under väldigt avslappnade former! Startavgift är gratis för alla vid föranmälan och subventioneras av klubben.

Deltävling 5 V-serien Skruvstad IK 8/8

Deltävling 6 V-Serien Kristinehamn CK 27/8

Deltävling 7 V-serien Kristinehamn CK 24/9

Västgöta-Cupen XCO Skövde 26/8 (Deltävling i Västgöta-Cupen som är varvbana likande Värmlands-serien)

 

Karlstad XC 9/9 OK Tyr Cykels eget Långlopp (XCM)

Lördagen 9/9 går vårt eget långlopp Karlstad XC, start och målområde vid Tuggelite, Skåre. Här behöver vi funktionärshjälp! Det är tack vare denna tävling vi bland annat kan subventionera cykeltröjor till barnen, utbilda ledare, åka på träningsläger och erbjuda alla barn/ungdom gratis startavgift och chip till tävlingar. Jag (Lisa Hällsten) är målområdesansvarig på tävlingen och här behövs massa hjälp! Vissa av grejorna går utmärkt att göra tillsammans med era barn/ungdomar! En lista kommer att mailas ut där man kan boka sig på olika pass. Exempel på vad vi behöver hjälp med:

Bygga målområde fredag 8/9 kl. 16-21 ca

Sekretariat lördag 9/9 kl. 08-12 ca

Flaggvakter lördag 9/9 kl. 11-16 ca (vuxen)

Medaljutdelare lördag 9/9 kl. 12-16 ca

Ansvariga för barnlopp (markera bana, start o mål, medaljer mm) lördag 9/9 kl. 10-16 ca

Städa Tuggelite-stugan och riva målområde lördag 9/9 kl. 17-21 ca

 

Med Vänlig Hälsning Barn & Ungdomstränarna

 

Uppdaterad: 13 MAR 2018 11:41 Skribent: Lisa Hällsten
E-post: Adressen Gömd

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 Certifierad Trygg föreing 2023-2025

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info