Hoppa till sidans innehåll

Trysil-lägret 2109

30 AUG 2019 12:06
Så här ser det ut när 130 OK Tyr Cyklister goes Trysil! För tredje året i rad åkte vi till Trysil, lite tidigare på säsongen i år och lägret kan sammanfattas med succé!
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 12:06

I år valde vi att lägga årets Trysilläger lite tidigare på säsongen av tre orsaker, varmare väder, ljusare kvällar och lite kvar på MTB-säsongen efter lägret. Då utnyttjar vi all den gemenskap lägret ger på bästa sätt:) Som tidigare år bodde vi i 14-bäddsstugor men hade även ett par mindre stugor i år. Vi är så många så vi bokade upp alla de stora stugorna. Massor av barn och ungdomar från våra grupper, föräldrar och vuxna utan barn i en härlig blandning. Alla kan följa med från nybörjare till tävlingscyklist. 

Det är rätt slitsamt att vara på cykelläger, här tar Klara & Molly en paus i "French Moustache"

Så här kan den också användas "Mustachen". Här stannade vi med delar av Orange grupp och tränade lite teknik, krävs rätt fart och teknik för att sätta hoppet. Hela leden French Moustache är röd till svårighetsgrad och är lite mer utmanande än de gröna och blå lederna i Gullia. Riktigt rolig led enligt de flesta av oss!

I år valde vi att ha ett lite mer "öppet program". Samling för och eftermiddag vid starten till Gullia och sedan delade vi in oss spontant i mindre grupper. Alla ledare och föräldrar hjälptes åt att följa med barnen i olika smågrupper. Det finns så mycket att välja på och alla har olika önskemål, fart och vill cykla lite olika saker. Ett superbra upplägg, alla verkade väldigt nöjda med detta och det bidrog till att vi fick cykla ännu mera!

Att cykla eller ta liften upp på fjället hör till! Det har blivit både cyklande och liftåkande i olika konstellationer under helgen. Här pustar Selma ut efter att ha cyklat uppför! Nerför tar vi Magic Moose, en fin lättcyklad, flowig led på hela 7 km.

Många av lederna i Gullia är gröna och blå, men det finns även några röda & svarta och dom är favoriter hos många av oss. Perfekt att öva hopp, dropp och spårval. Här kör Lo stendroppet i svarta leden Huckleberry, efter att vi stannat, kollat och spånat på spårval! En gyllene regel vi försöker lära ut och hålla oss till "kör aldrig något osett". 

Vilmer i Redneck, den leden var mångas favorit!

Trysil är ett suveränt ställe att åka till och detta är numera tradition. Det blir med all säkerhet läger i Trysil nästa höstsäson med, troligen samma helg som i år. 

Skribent: Lisa Hällsten
Epost: Adressen Gömd

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 

Friska Karlstad

Motionsorientering i Karlstad

Postadress:
OK Tyr
Tyrstugevägen 5
65465 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info