Hoppa till sidans innehåll

Höstmöte

2017-11-13 18:48
Imorgon, tisdag den 14 november, är det höstmöte i OK Tyr. Vi träffas i stugan vid 19 tiden för fika. När de som tränat blir klara startar vi mötet, ca kl 19.15.
  • Uppdaterad: 2017-11-13 18:49

Utöver den stadge enliga dagordningen så kommer det att bli information om arbetet med klubbens strategi 2019-2023, tävlingskommittén presenterar funktionsgrupper och vi får höra mer om hur det gick för oss med O-Ringen i Värmland.

Till mötet har vi fått in en motion enligt följande:
"Motion - Ansökan om medlemskap i Värmlands friidrottsförbund och Svenska Friidrottsförbundet För att göra det bättre för Ok Tyrs medlemmar att tävla i motions- och terränglopp som ligger nära kärnverksamheten och därmed öka tävlandet för Ok Tyr föreslår jag att Ok Tyr skall ansöka om medlemskap i Värmlands Friidrottsförbund samt Svenska Friidrottsförbundet. Syftet är inte att ha mer verksamhet än idag inom området, utan att ge medlemmar möjlighet att representera klubben och därmed skapa positiv mediarapportering.

Fördelar: Idag är flera medlemmar dubbelmedlemmar i andra föreningar bara för att få tävla på sanktionerade tävlingar och det kan de då istället välja om de vill vara även i fortsättningen. Medlemmar i Ok Tyr kan tävla och officiellt representera Ok Tyr i löptävlingar i distriktet och på nationell nivå och därmed få positiv mediarapportering, där terränglopp, 10k och 5k kanske ligger närmast kärnverksamheten.  Distriktsmästerskap i löpning kräver medlemskap i förening som är medlem i Värmlands friidrottsförbund för att deltagaren skall få ett officiellt resultat.

Nackdelar: Medlemsavgift till Svenska Friidrottsförbundet samt till Värmlands Friidrottsförbund måste betalas. Såvitt jag kan se skulle det idag kosta 1980 + 0 kr / år. Avgiften till Folksam (försäkring) borde redan erläggas i och med medlemskapet bl.a. i Svenska Orienteringsförbundet."

Styrelsen förslag till beslut
Styrelsen i OK Tyr är positiva till motionen och förslår att vi under 2018 blir medlemmar Värmlands Friidrottsförbund och Svenska Friidrottsförbundet. Efter året genomförs en utvärdering som presenteras på höstmötet 2018. Nytt beslut tas då om kommande års medlemskap.

Varmt välkomna till mötet !

Skribent: Håkan Ahlqvist
Epost: This is a mailto link

hem

orientering


bokningtyrstugan

miniatyrerna-95px

Stöd OK Tyr Ungdom -handla på Ullmax via länken här nedan

ullmax

trimtex  

 

Swedish League logga

 

 

Postadress:
OK Tyr
Box 284
65107 Karlstad

Besöksadress:
Tyrstugan, Tyrstugevägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info